Α-Ω: Από τα Αλώνια της Μεσσηνίας στα μεγάλα σαλόνια του παγκόσμιου χάρτη ελαιολάδου

Στο MessiniaLIVE.GR μίλησε η Ματούλα Κουβάτσου υπεύθυνη της επιχείρισης “Alpha to Omega” για την νεοσύστατη σχεδόν εταιρία, που μπαίνει από νωρίς στα βαθιά αλλά και στα ψηλά σκαλοπάτια της επιτυχίας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition – Athiooc 2018 το ελαιόλαδο “Alpha to Omega Extra Virgin Olive Oil”, κορωνέικης ποικιλίας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η σωστή κι οργανωμένη δουλειά με υψηλές απαιτήσεις, φέρνει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το “χρυσάφι” της Μεσσηνιακής γης, κατακτά όλες τις κορυφές ποιότητας.

– Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το ελαιόλαδο;
Περίπου τρία χρόνια πριν ξεκινήσαμε δειλά δειλά το ταξίδι μας στο κόσμο του ελαιολάδου. Η βάση υπήρχε, τα ελαιόδεντρα κορωνέικης ποικιλίας σε ένα χωριό λίγο έξω από την Καλαμάτα, τα Αλώνια Μεσσηνίας. Και το μεράκι υπήρχε. Μας έλειπαν όμως οι γνώσεις για τις σύγχρονες μεθόδους συγκομιδής και ελαιοποίησης. Για να τα καταφέρουμε χρειαζόταν η κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση, ξανακαθίσαμε στα θρανία, αφιερώνοντας αμέτρητο χρόνο για να μάθουμε την αλφάβητο της ελιάς και του ελαιολάδου!
Και η στιγμή έφτασε. O κύκλος της παραγωγής μας ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

– Υπάρχει κάποια φιλοσοφία πίσω από το “Από το Άλφα ως το Ωμέγα”, το εταιρικό σας όνομα και το όνομα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σας;
Η Alpha to Omega πήρε το όνομα της από το όραμα της, το οποίο είναι η παραγωγή από την αρχή μέχρι το τέλος ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου συνώνυμου της ποιότητας και της αυθεντικότητας των ελληνικών προϊόντων.

3.500 ελαιόδεντρα, το Alpha μας! Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας, το Οmega μας!

– Πως έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα σας και να τους δώσετε μεγαλύτερη εμπορική αξία;
Η συλλογή του καρπού γίνεται αποκλειστικά με σύγχρονες μηχανικές μεθόδους, η μεταφορά του σε ειδικά τελάρα και η καθημερινή ελαιοποίηση με αυστηρούς ελέγχους. Στην καθημερινή παραγωγή μας σε ελαιόλαδο κάναμε γευστικές δοκιμές στο ελαιοτριβείο με τη βοήθεια του συμβούλου μας, Κωνσταντίνου Τσορώνη και αποθηκεύαμε κάθε παρτίδα άμεσα σε ξεχωριστές δεξαμενές ανάλογα με το αρωματικό προφίλ. Μετά από 40 ημέρες σκληρής δουλειάς φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

– Τι σημαίνει για εσάς η χθεσινή βράβευσή σας με Χρυσό Μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena;
Οι προσπάθειές μας επιβραβεύτηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, με ένα χρυσό μετάλλιο σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου με πάρα πολλά ανταγωνιστικά δείγματα!

– Καταληκτικά, να ρωτήσω για τα επόμενα βήματά σας μετά τη βράβευση;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συνάμα περήφανοι, αλλά σίγουρα τα σχέδια μας δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που περιμένουν να υλοποιηθούν για καινοτομίες τόσο στην παραγωγή, όσο και στην προώθηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων μας. Επίσης υπάρχουν ιδέες για διεύρυνση της παραγωγής μας με νέα προϊόντα. Πάντα με βασικό γνώμονα την ποιότητα, που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.

Πηγή: messinialive.gr

Contact

+ 30 27210 50 320
+ 30 6932 785 370
info@alpha2omegaoil.com

Headquarters

Alonia, Kalamata
GR 24 009
Messinia, Greece

© alpha2omegaoil.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram